top of page
Sports massage on leg

SPORTMASSAGE

Met een sportmassage kunnen belangrijke processen die het lichaam herstellen bevorderd worden. Een goede massage kan lokale overbelasting en overbelasting van het hele lichaam verhelpen. Dit wordt voornamelijk gedaan door de verbetering van de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter aangevoerd worden en afvalstoffen worden afgevoerd.


Wat is een sportmassage?

De massagetechnieken zorgen ervoor dat er prikkels optreden in het lichaam. Deze brengen weer reacties op gang, wat het herstel kan inleiden. Dit komt doordat het lichaam als eenheid werkt. Als er lichamelijke of geestelijke prikkels op worden uitgeoefend, dan reageert het lichaam daarop. Als er dan een onbalans ontstaat in het lichaam, kan er door overbelasting een aantal reacties ontstaan, zoals spierpijn, vermoeidheid, stijfheid, verhoogde spanning en een minder goede doorbloeding. Een sportmassage kan deze reacties wegnemen of verminderen.


Niet alleen voor sporters

Een sportmassage is er vooral op gericht om sporters weer fit te krijgen, maar het kan ook ontspannend werken. Daarom kan het ook geschikt zijn voor niet-sporters.


Het is een intensieve en krachtige massage, waarbij blessures aangepakt worden. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met rugklachten en/of uitstralingspijn. Maar ook voor mensen die van een stevige massage houden.


Wat gebeurt er in je lichaam?

Bij een sportmassage worden de volgende processen in gang gezet:

  • In de huid en spieren gaan de haarvaten open staan, wat de doorbloeding aanzienlijk verbetert. Door deze betere doorbloeding worden afvalstoffen beter afgevoerd en kan spierpijn voorkomen worden.

  • Zuurstof en andere voedingsstoffen weten de spieren beter te bereiken. Ze helpen bij het herstel en de opbouw van spieren.

  • Door de inwendige druk van de massage neemt de spierspanning af.

Liever een sportmassage met triggerpoints?

Naast de gewone sportmassage kun je ook kiezen voor een sportmassage met triggerpoints. Bij deze massage worden de voor- en achterzijde van je lichaam stevig gemasseerd en waar nodig gecupt. Daarna mag je op je zij liggen en daar zal ik triggerpoints toepassen op je hele heup- en bilgebied. Ik zoek de gespannen punten op en geef druk tot het pijncijfer 7. Dan houd ik de druk vast op dit cijfer. Als het pijncijfer daalt, geef ik weer meer druk, net zolang totdat de spier ontspannen is. En zo gaan we het hele gebied af. Interesse? Lees dan verder bij sportmassage met triggerpoints.

Sportmassage: Diensten
bottom of page