top of page

Specifieke Massagebehandeling

Zwangerschapsmassage

Vanaf 12 weken mag je komen voor een zwangerschapsmassage gewoon voor de lekker of misschien loop je wel met bepaalde klachten zoals ; maagzuur, vocht in de enkels en voeten, last van je bekken, schaambot, stuitje, je rug of benen.
 

Het is niet zo gek dat je lijf bepaalde pijntjes laat zien, je lijf is hard aan het werk en alle aandacht gaat uit naar het kindje.
Maar, lieve mama, het is net zo (misschien wel belangrijker) belangrijk om zelf ook die aandacht op te eisen zodat je optimaal kan genieten van je zwangerschap.

Ook na de bevalling kunnen er bepaalde klachten optreden. Wat ik veel tegen kom in de praktijk, zijn dames met lage rug klachten, uitstralingspijn naar de benen, klachten in de liezen, S.I gebied, stuitje en schaambeen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen, neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Cuppingmassage

Met een cupping-massage kunnen bepaalde klachten verminderen. Ook kan het je herstel na het sporten bevorderen.  

Een cupping-massage kan een op zichzelf staande massage zijn, maar het kan ook een onderdeel zijn van een andere massage zoals een intensieve sportmassage of een klachtgerichte behandeling.

Bij welke klachten kan cupping goed werken?

Bij diverse klachten kun je voor cupping kiezen. Het kan heel effectief zijn bij bijvoorbeeld: nekklachten, hoofdpijn, schouderklachten, rugklachten, armklachten, spierblessures, cellulites, verklevingen van het bindweefsel en klachten die daaruit voortkomen, littekenbehandeling (oudere littekens), fibromyalgie, striae, rimpels, en het opheffen van energieblokkades. 

Waar is cupping goed voor?

Cupping werkt sterk op de huid en het bindweefsel. Het bevordert ook spierherstel. Bij holistische massages, die gericht zijn op de complete mens met lichaam en geest, worden cups ingezet om energieblokkades op te heffen.

Verkleefd bindweefsel

Een cupping-massage heeft een groot effect op het bindweefsel. Ook als je al lang klachten hebt of als je klachten steeds terugkeren. Bij langdurige klachten wordt het bindweefsel strakker en stugger, wat de klachten in stand houdt. Door met cupping het bindweefsel intensief los te maken, kun je deze cirkel doorbreken.Bij klachten door verkleefd bindweefsel kun je het beste meerdere cupping-massages ondergaan.

Heb je spierklachten?

Ook bij spierklachten kan een cupping-massage goed werken. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangespoord om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versnelt.

Intensieve sportmassage

Met een sportmassage kunnen belangrijke processen die het lichaam herstellen bevorderd worden. Een goede massage kan lokale overbelasting en overbelasting van het hele lichaam verhelpen. Dit wordt voornamelijk gedaan door de verbetering van de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter aangevoerd worden en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Wat is een sportmassage?

De massagetechnieken zorgen ervoor dat er prikkels optreden in het lichaam. Deze brengen weer reacties op gang, wat het herstel kan inleiden. Dit komt doordat het lichaam als eenheid werkt. Als er lichamelijke of geestelijke prikkels op worden uitgeoefend, dan reageert het lichaam daarop. Als er dan een onbalans ontstaat in het lichaam, kan er door overbelasting een aantal reacties ontstaan, zoals spierpijn, vermoeidheid, stijfheid, verhoogde spanning en een minder goede doorbloeding. Een sportmassage kan deze reacties wegnemen of verminderen.

 

Niet alleen voor sporters

Een sportmassage is er vooral op gericht om sporters weer fit te krijgen, maar het kan ook ontspannend werken. Daarom kan het ook geschikt zijn voor niet-sporters.

 

Het is een intensieve en krachtige massage, waarbij blessures aangepakt worden. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met rugklachten en/of uitstralingspijn. Maar ook voor mensen die van een stevige massage houden.

 

Wat gebeurt er in je lichaam?

Bij een sportmassage worden de volgende processen in gang gezet:

  • In de huid en spieren gaan de haarvaten open staan, wat de doorbloeding aanzienlijk verbetert. Door deze betere doorbloeding worden afvalstoffen beter afgevoerd en kan spierpijn voorkomen worden.

  • Zuurstof en andere voedingsstoffen weten de spieren beter te bereiken. Ze helpen bij het herstel en de opbouw van spieren.

  • Door de inwendige druk van de massage neemt de spierspanning af.

Bij welke klacht kan ik jou helpen?

Bedankt voor het indienen!
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page