top of page
Massagepraktijk Dibalance uit Warmenhuizen biedt ook cupping massage aan.jpg

CUPPING-MASSAGE

Met een cupping-massage kunnen bepaalde klachten verminderen. Ook kan het je herstel na het sporten bevorderen.  

Een cupping-massage kan een op zichzelf staande massage zijn, maar het kan ook een onderdeel zijn van een andere massage, zoals een sportmassage, bindweefselmassage of een klachtgerichte massage.

Bij welke klachten kan cupping goed werken?

Bij diverse klachten kun je voor cupping kiezen. Het kan heel effectief zijn bij bijvoorbeeld: nekklachten, hoofdpijn, schouderklachten, rugklachten, armklachten, spierblessures, cellulites, verklevingen van het bindweefsel en klachten die daaruit voortkomen, littekenbehandeling (oudere littekens), fibromyalgie, striae, rimpels, en het opheffen van energieblokkades. 

Waar is cupping goed voor?

Cupping werkt sterk op de huid en het bindweefsel. Het bevordert ook spierherstel. Bij holistische massages, die gericht zijn op de complete mens met lichaam en geest, worden cups ingezet om energieblokkades op te heffen.

Verkleefd bindweefsel

Een cupping-massage heeft een groot effect op het bindweefsel. Ook als je al lang klachten hebt of als je klachten steeds terugkeren. Bij langdurige klachten wordt het bindweefsel strakker en stugger, wat de klachten in stand houdt. Door met cupping het bindweefsel intensief los te maken, kun je deze cirkel doorbreken.Bij klachten door verkleefd bindweefsel kun je het beste meerdere cupping-massages ondergaan.

Heb je spierklachten?

Ook bij spierklachten kan een cupping-massage goed werken. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangespoord om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versnelt.

Cupping-massage: Diensten
bottom of page